Vi alla kan ha svårt att upptäcka vad vi är menade att göra med våra liv. Få av oss ges insikt veta varför vi är här. Men vi kan upptäcka våra egna svar, om vi ställer oss de rätta frågorna och arbetar på att få tydliga svar som gör att får in känslan i våra liv.
Nedan är en sammanfattning av frågor för att hjälpa dig att komma igång …. och utveckla en ”arbeta” meningen i ditt liv syfte. Tillsammans med den steg för steg guide för att hitta ditt livs mening , kommer du att veta mycket mer om dig själv och din anledning för att leva.
Frågor om Livet

Fungerar det? Det enda sättet att veta är att prova det … Så ta en tom bärbar dator eller ett papper och begrunda alla dessa frågor.
Fråga dig själv varje fråga och skriva ner allt som kommer till dig, oavsett hur dumt är. Bli inte förvånad om de första 10 eller 20 svar spilla tillbaka till dig de saker du har hört andra säga, eller som du har läst någonstans. Ofta måste man tömma ut alla utantill svar du fått eller plockat upp innan du kommer till dina intuitiva svar som kommer verkligen är från djupt inom dig.
Ställ frågorna och skriva ner svaren tills du har minst 50 svar.

Varför är jag här?
Vad har jag kommit för att lära mig om?
Vad har jag kommit för att uppleva?
Vad har jag kommit för att förstå?
Vad behöver jag för att känna meningsfullhet?
Vad måste hända för att jag ska veta att jag har uppnått mitt syfte i mitt liv?
Vem kan hjälpa mig med mitt livs mening?
Vad mer behöver jag veta om mitt livs syfte?
När kommer jag veta att jag är på rätt väg i livet?
Vad är mitt syfte i livet?

 

Arbeta med dina svar
När du har svarat på alla frågor, gå tillbaka över dem och se om du har något mer att tillägga. Du kanske vill sätta ditt svar åt sidan för en dag eller två och sedan komma tillbaka och skriva dem igen. Ibland kan det ge dig mer klarhet och en andra chans att få mer detaljerad information, särskilt om du hade en dålig dag eller var stressad.
Nu, ta några minuter att läs på din lista med svar. Börja med att plocka ut de som har ett gemensamt tema eller respons hos dig. Försök att gruppera dem och skriva in dem i en kombinerad mening som är mer meningsfull för dig.
Du kanske behöver ett tag för att smälta det som du skrivit, få det som det känns rätt och som kommer i kontakt med något djupt inom dig. När du är redo, ställ dessa följdfrågor …
Är detta mitt livs syfte?
Vad mer behöver jag veta?
Hur kan jag göra meningen bättre och mer beskrivande?
Vad ska jag göra med det nu?
Hur kan jag börja leva mitt syfte?
Vad är mitt första steg? Var börjar jag?
Skriv ner alla dina svar och fundera på vad de betyder. Om du är osäker på vad du har kommit fram till .. det är OK. Ibland behöver du bara lita på att rösten inuti dig är allt du behöver göra. Lita på att det kommer med erfarenhet och tid.
Nu, ta lite tid för att se hur du känner dig inför vad du har skrivit. Gör det att du känner dig upprymd, inspirerad, mer lugn och full av energi? Hjälper det dig att göra något vettigt av ditt liv, vad som hänt hittills och den väg som ligger framför dig? Får detta dig att må bättre inom dig själv?