Passion är bränslet som kan driva dig mot att förverkliga dina drömmar. Att leva ett verkligt tillfredsställande och meningsfullt liv du måste veta vad din passion är så du kan fylla din dag med dem. Har du hittat din passion i livet eller söker du fortfarande? Ibland lever vi ett liv i lidande utan att ens erkänna det.
Kan det vara sant för dig?
Om du vill upptäcka dina känslor, besvara följande frågor. Varför inte skriva varje fråga på sina egna papper så att du har gott om utrymme för brainstorming.
Många människor undrar: ”Hur vet jag vad mina passioner är?” Använd de sju frågorna nedan för att sätta din passion på prov.
1)Vad är det som får dig att må bra. Skriv ner! Det finns vissa aktiviteter som bara får oss att må bra? – Det finns en anledning till det. Något om denna verksamhet ger en resonans med en av våra viktigaste passioner. Utforska vilka exakta känslor som är knutna till dessa strävanden och som kan hjälpa oss att identifiera våra viktigaste passioner. När vi upptäcker vilka dessa passioner är, finns det andra aktiviteter som ger samma känsla av tillfredsställelse. Skriv ner
2) Vad vill du egentligen göra fast det är gratis? I en värld som kretsar kring den allsmäktiga dollarn kan det vara lätt att ignorera sysselsättningar som inte producerar en monetär avkastning. I ett försök att identifiera våra kärnvärden passioner måste vi ta bort ”intjäningspotential” från formeln. Det finns många meningsfulla saker i livet som sträcker sig utan ekonomisk ersättning. Vi har alla hört talesättet ”det bästa i livet är gratis.” Oftare än inte, lever våra passioner i den fria zonen. I själva verket är de mer benägna att fästas vid att ge än få.
3) Har du förlorat all koll på tiden när du gör det Har du någonsin sagt: ”När jag gör det eller det så förlorar jag all koll på tiden”? Den känslan är oftast en ganska stark indikator på att du brinner för vad det nu var du gjorde. Vi tenderar att vara mycket medvetna om när vi hellre skulle göra något annat. Om du fortsätter att titta på klockan är du antagligen angelägen att gå vidare till någon annan aktivitet. Men när du helt glömmer tiden är det ofta för att man är passionerat uppslukad av sin nuvarande strävan.
4) Vad pratar du om med alla som vill lyssna? ”Ur hjärtats överflöd talar munnen” (Matt. 12:34). Är inte det sant? Har inte vi alla tenderat att prata om de saker vi brinner för (klagandena inte)? Ibland är vi inte medvetna om hur ofta vi tar upp vissa ämnen, men de människor vi talar med är. Varför inte fråga de som ligger närmast dig om det finns ett särskilt ämne som du tar upp en hel del. Du kan bli väldigt förvånad över vad du upptäcker.
5) Är du glad över att lära ut det till andra? Har du vänner och familj som kommer till dig när de vill lära sig vissa specifika saker, något som du är bra på? När det händer, tar du nöje i att dela dina kunskaper med dem? I så fall har du förmodligen en äkta passion i det ämnet. Varför inte utforska detta lite längre och se hur det känns?

6) Vill du spendera mer av din tid att göra det? När du har en ledig dag vad vill göra med den tiden? Även om du i ditt liv verkligen är upptagen och att du behöver göra andra saker, vad önskar du att du att du kunde göra istället? Om du ser fram emot de sällsynta tillfällen då denna verksamhet uppenbarligen är förankrat i viss passion.

7) Vad är det så får dig att komma ur sängen på morgonen med glädje? Är det något som du gillar att göra så mycket att du inte kan vänta med att komma ur sängen de dagar du har avsatt för denna verksamhet? Väntar du på kvällen innan med spänd förväntan? Har du vaknar upp mitt i natten och kolla vad klockan är för att du är upphetsad? Om så, är detta definitivt något som du brinner för.

Dina passioner väntar!
Svara på dessa sju frågor så kommer du att kunna korrekt identifiera vad som verkligen får dig att leva i livet. Om du hittar något som passar alla sju av dessa kriterier är det definitivt något som du extremt brinner på en kärna nivå. Om någon av dessa punkter gäller så ska du titta lite djupare på vilken grad av passion du känner.
Vi har alla passioner. Ibland behöver vi bara att rensa våra sinnen, ställa några enkla frågor och sedan ge oss lite kreativt utrymme. Varför inte börja identifiera dina personliga passioner just nu? Allt du behöver göra är att tillämpa dessa sju frågor och titta på när upptäckar processen utvecklar sig.