De flesta människor går runt och runt i en cirkel medan de ”väntar”. Vad väntar de på? De väntar på den dagen då livet bara plötsligt händer. De kanske inte ens är riktigt säker på vad den plötsliga blixten kommer att innehålla, men de känner att de vet det när de ser den. De kommer att se vad livet erbjuder och kanske de tar tillfället i akt när det anländer, kanske inte. De ska bara vänta och se vad som händer. De fortsätter att gå runt och runt i samma cirkel, dag ut och dag in. Bara väntar på något. Utan att aldrig riktigt komma någonstans. Dag efter dag som går och snart år efter år har gått och de väntar fortfarande.

Det finns så mycket mer i livet än detta och du förtjänar så mycket mer. Och du kan få allt att hända bara genom att göra beslutet att ta kontroll över ditt liv. Gör det idag. Bestäm vilka saker du vill förändra. Du har ingen mer tid att förlora och du kan ta kontroll över ditt liv bara genom att ändra dina tankar.

Så, låt oss ta en titt på hur man gör detta:

Vad håller dig tillbaka?

Först av allt, den främsta orsaken för att människor inte tar kontroll över sina liv är på grund av sin fruktan. rädsla för att följa sina drömmar, rädsla för att uppnå sina drömmar. Deras rädsla stoppar dem hela tiden. De stannar hellre säkert inom sina komfortzoner i stället för att riskera möjligheten att misslyckas. De kanske inte ens till fullo inser att de har denna rädsla. De flesta människor har ett ”drömjobb” eller något de har alltid velat göra men det slutar alltid med att de pratar sig ur det eftersom ”jag inte kan göra det” eller ”det är bara galet”. Det är en av de största tragedierna att världen aldrig kommer att se dessa människors sanna talanger.

Om du inte gör det du borde göra, kommer det bara döda dig, när du ser andra människor som gör det dom vill göra. De har lyckats att arbeta igenom sina rädslor och du fortfarande är fast bakom startlinjen. Det behöver inte vara så här.

Möt dina rädslor

Vad var det läskigaste du har gjort? Kommer du ihåg när du köpte din första bil? Din första kyss? Ganska skrämmande men du accepterade förmodligen utmaningen och bara gick framåt och gjorde det ändå. Jag slår vad om så fort du gjort det, insåg du att det inte varit någon stor sak och att du förmodligen hade slösat en massa tid åt att oroa i onödan. Men när du hade gjort det när du visste att du skulle klara det och du var nu redo att åstadkomma något annat. Detta är exakt den rädsla du ska vända genom att besluta dig för att ta kontroll över ditt liv. Det verkar skrämmande och överväldigande i början men så fort du börjar ta de minsta steg mot rädslan, så känner du plötsligt att det är ingen stor sak och du kan göra det.

Börja Drömma

Om du bara väntar på att livet ska hända och väntar på att se vad livet erbjuder, hur kommer du att veta vad livet ska erbjuda dig när du inte ens vet vad du vill? Du måste ta kontroll över ditt liv och bestämma vad du vill. När du gör det, då är du på god väg att nå dina mål.

Vilken är din djupaste, mörkaste, hemliga önskan? Vad är en sak som du verkligen vill göra med ditt liv? Spelar ingen roll om folk säger att det är en dum idé eller du kommer aldrig att kunna göra det,  gör det? Vad är det? Nu kan du börja dela upp det i bitar eller små steg. Vad kan du göra för att börja gå mot din stora önskan. Till exempel, vill du ha ett hus? Börja sedan att spara pengar för din handpenning. Gå igenom hundratals Hus och räkna ut vad som skulle vara det perfekta huset för dig, ta reda på allt om bolån. Gör något som tar dig mot ditt mål varje dag och håll dig i rörelse framåt tills den underbara dag då universum kommer att leverera dig ditt absoluta drömhus. Men, det kommer inte att hända om du inte vet först hur det perfekta huset skulle se ut. Hur skulle det se ut, vad skulle det få på den, hur stor skulle varvet vara? Vad betyder absolut måste ha? Du måste också verkligen tror på det. Tänkande ”Ah ja, någon gång, jag har mitt eget hus” är inte tillräckligt bra. Du måste verkligen tro att du kommer att få ditt eget hus. Detta är vad du arbetar mot och ja, du kommer att få det. Det råder ingen tvekan om det, och det kommer inte att bli ”en dag”. Du kanske inte vet exakt när det kommer att hända, men att det definitivt kommer att hända.

Var ska du börja?

Använd en visuell dröm affisch . Börja brainstorming. Vad vill du åstadkomma? Vad vill du ha? Dröm stort. Allt och allt.

Du kan börja i det lilla

Är du inte säker på vad din stora önskan är? Några av oss har undertryckt våra verkliga önskningar så mycket att vi inte är säkra på vad de är längre. När du börjar att uppnå några av dina mindre mål så kommer du att få förtroende att möta ännu större.

Vad skulle du vilja ha? En bil, barn, äktenskap, en hund? Även de mindre sakerna i livet kommer att börja få dig att tänka på vad du vill ha ut av livet. Du kommer också att börja se att så fort du börjar räkna ut vad du vill, då du börjar du få det du vill ha ut av livet.

Håll det positiva

Börja tänka på dessa saker och fokusera på positiva tankar. Ignorera alla negativa ”brus” som kommer att visa sig. Säg att du vill ha en hund. Folk kommer nog att säga att det kommer att bli dyrt, och att du inte har tid att ta hand om en, vad ska du göra när du går bort? Ignorera dessa människor och deras tankar. Fokusera på målet. En hund. När du håller ditt fokus på det viktigaste, omedelbart försvinner alla buller eftersom det inte är viktigt. Hunden är viktig och så länge du har tillräckligt med kärlek och viljan att göra vad som behövs för att ta hand om din valp, kan du göra det.

När du har fattat beslutet att kliva upp på plattan och acceptera denna utmaning då är det bara naturligt att göra vad som behöver göras. Du kan nå dina mål helt enkelt genom att fokusera på helheten och på bara de positiva aspekterna av din resa mot målet.

En sak att uppmärksamma är anledningen till att du vill uppnå målet. Om du gör det för att du ”borde” eller för att du tror att folk kommer att tänka mer mycket om du sedan gå tillbaka till din drömlista. Hitta drömmen som gör dig upphetsad bara för tanken på det. Inte för vad du tror att du kommer att vinna på att uppnå med drömmen. Till exempel, vill du inte att ha en hund eftersom du tror att det kommer att hindra dig från att vara ensam. Du måste få hunden att du älskar hundar och tror att du kommer att älska upplevelsen av att ha en hund.

Vill du gifta dig?

Men du har fastnat i fällan att tänka, ”Kanske kommer jag att träffa någon och kanske jag inte. Jag är ok om det händer, eller om det inte gör det går det också bra. Tills jag träffar den där speciella personen jag kommer bara fortsätta att göra de aktiviteter som du tycker om och göra det bästa av vad livet har att erbjuda. ”Detta är att vara passiv och du väntar. Istället får den tanken i huvudet. Tro på det, vill ha det. Du behöver inte gifta sig med den första personen som korsar din väg, du behöver bara för att få dig i det tänkesätt och vara beredd på när det händer. Så fort du ändrar ditt tankesätt kommer du att bli förvånad över hur snabbt den person som också har samma tankesätt som du kommer plötsligt visas.

Känn glädjen

Du kommer att bli förvånad över vilken skillnad det kommer att göra i ditt liv bara genom att ändra dina tankar. Du kommer att blåsas bort av hur mycket energi du plötsligt har och hur mycket glädje du plötsligt har för livet. Du kommer plötsligt att ha den bästa tiden i ditt liv bara för att du har fattat beslutet att ”leva” livet istället för ”vänta” för livet.

Du kan också hända att alla negativa, väntar människor i ditt liv plötsligt börjar försvinna. Nya, positiva energi människor ser ut att ersätta dem. Nya möjligheter som du aldrig trodde plötsligt att visas på din dörr. Du är redo att gå!

Klara, färdiga, gå!

Så, vad väntar du på? Ändra den inställningen. Börja arbeta mot ditt nya positiva liv. Gå och hämta den. Den är din, det väntar på dig att ta första steget. Ta det första steget och du kommer aldrig se tillbaka. Allt du någonsin velat kan bli din och allt du behöver göra är att ändra dina tankar och ta kontroll.