Vad skulle du göra för att hitta mer kärlek i ditt liv? Men då behöver du hitta din passion först. Jag tänker inte på typen kärleks passion. Du måste upptäcka din passion för livet, för dig själv, för världen omkring dig.

En person som har upptäckt sin passion är oemotståndligt attraktiv för andra. Du har träffat dem tidigare – människor som utstrålar en känsla av livsglädje. De har en naturlig glädje och entusiasm som genomsyrar hela deras väsen och påverkar alla runt omkring dem.

Konsten att vara oemotståndligt attraktiv för andra kräver att vi gör något som kan vara ganska svårt. Det kräver att vi ska älska och respektera oss själva tillräckligt för att leva vår fulla potential – att upptäcka och leva vår passion.

Först när vi ser oss själv som älskvärda och omfamnar våra egna autentiska kvaliteter, behov, idéer, värderingar och personlighetsdrag, blir vi attraktiva för andra. Även om inte alla kommer att vara fascinerade av din äkthet, kommer de som är attraherade av dig i allmänhet vara känslomässigt intelligenta, mogna individer som värdesätter äkta och opåverkade förhållanden.

Kvaliteten på relationer och kärleken vi lockar är en återspegling av den livskvalitet vi väljer själva. Så fråga dig själv, lever du med din fulla potential? Har du upptäckt din passion i livet?

Om inte, eller om du känner att det finns mer i livet än det liv du lever just nu, då inbjuder jag dig att prova denna korta övning.

Hur är ditt liv just när det gäller följande olika aspekter av ditt liv – din karriär, dina relationer, din ekonomi, din hälsa, din livsstil, ditt hem och ditt liv är det i balans. När du gör denna mentala översyn, försök bli medveten om de områden där ditt liv är djupt meningsfullt och som du vill ha det.

Försök också bli medveten om vilka områden som inte är bra och som är i ambivalens och medelmåttighet – inte illa, men inte bra. Och slutligen, ta en titt på de områden där ditt liv bryter ner dig och gör dig rastlös och olycklig.

När du börjar att agera för ett liv som har mer av det som är djupt meningsfullt och som ger dig glädje, och mindre av det mediokra och nedbrytande, kommer du inte bara dra, men efterfrågan, relationer i ditt liv som lika givande och glad.

Så hur går det egentligen att upptäcka en passion och leva det dagligen? Från min egen erfarenhet, ser jag detta som en mycket strategisk process. Det är inte alltid en linjär process, men genom att följa specifika steg, kommer du att kunna göra tillräckligt liten förändring till det bättre för att skapa den drivkraft för att göra de riktigt stora förändringarna.

Här är en översikt av vad det innebär:

Känn dig själv.
Du måste förstå vad som gör att du känner passion och vad som motiverar dig, där du får din energi, hur du uppfattar världen och andra. De flesta av oss inte tar sig tid att lära sig mer om våra personligheter och varför vi beter oss och verka i världen som vi gör. När du har att klarhet om dig själv, det hjälper dig att fokusera på det som är naturligt och rätt för vem du egentligen är – inte vem du önskar att du var eller vem andra vill att du ska vara.

Definiera dina egenskaper.
Du kanske har en allmän uppfattning om dina kunskaper, värderingar och intressen, men har du verkligen grävt djupt för att avgöra vilka av dem som är absolut nödvändigt i ditt liv? Fastställande av värden som definierar dig, den kompetens som tycker (inte bara de som du är bra på), och de intressen som uppfyller och roliga, ger dig möjlighet att vara kreativ och fokuserad på hur och var du tillbringar din tid och energi.

Skapa din färdplan.
När du har lärt känna dig själv bättre och definierade det som verkligen är viktigt för dig, då kan du börja skapa en vision för ditt liv. Genom att skissera en grov liv vision baserad på din personlighet, värderingar, färdigheter och intressen, kommer du att börja känna ditt liv har ett syfte och uppdrag. Som du utforska de många möjliga detaljer i denna vision, kommer ditt syfte och mission blir mer och mer klart för er.

Ta bort Vägspärrar.
När du arbetar mot att definiera de specifika delar av ditt liv visioner, kanske du stöter på känslomässiga hinder som hindrar dig från att vidta de åtgärder du behöver ta för att göra din vision verklig. Begränsande övertygelser, liv obalans, olösta frågor, och känslomässiga reaktioner kan hindra dig från att upptäcka din passion, om du inte tar itu med dem.

Shift Your Mind.
Ju mer du lär dig om dig själv, kommer du att börja med djupsinniga ”ah ha” ögonblick. Tidigare sätt att tänka kommer att ifrågasättas. Saker som du en gång accepterade inte längre acceptabelt. Du kommer att vilja ta itu med icke tillgodosedda behov och ta bort tolerations från ditt liv som har påfrestande din energi och uppmärksamhet. Din syn på vad som är bra och rätt för dig kommer att öppna upp.

Skapa din plan.
Den sista delen av processen att upptäcka din passion är att skapa en handlingsplan baserad på allt du lärt dig om dig själv. Baserat på all den information som du har samlat in, kan det finnas flera alternativ. Du kanske måste resa ner några banor innan du hittar den perfekta vägen. Det är helt normalt och en del av lärandet. Men beväpnade med självmedvetenhet och tillväxt du har upplevt, kommer du att hitta din väg och leva ett passionerat liv. Ha tålamod och snäll mot dig själv.