Älska dig själv är en viktig del av att njuta och att få ut det mesta av ditt liv. Det är också viktigt för att få och upprätthålla tillfredsställande relationer med andra. Älska dig själv är främst att ha självrespekt, som är det enda pålitliga sättet att skapa kärlek i ditt eget liv. För att kunna bli älskad måste du älska och respektera dig själv så mycket som du gör andra.

Del 1 av 6: Lär känna dig själv

1
Sluta försöka vara perfekt. Sluta kritisera dig för att vara mindre än perfekt. Alltid göra ditt bästa, men inte når perfektion är inte fel. Följ bara alla stegen ovan, och låt inte någons förväntningar på dig sätta någon press på dig. Kom ihåg att oavsett vad, kommer du alltid vara perfekt precis som du är, brister och allt.
2
Sluta jämföra dig själv till andra. Alla på denna jord är unik. Vi har alla olika gåvor. När du jämför dig själv till andra, gör det du tycker illa om dig själv. När du jämför dig själv till andra för vad de har, om det är en bil, ett hus, en partner, barn, pengar, eller ett jobb, gör det du känner dig låg självkänsla, förlora ditt självförtroende, och kanske deprimerad, avundsjuk eller svartsjuk .
• Ett sätt att sluta jämföra dig själv till andra är genom att fokusera på din egen styrka. Lär känna dig själv och upptäcka vad din största gåva är att du är tänkta att dela med världen.
• Ett annat bra sätt är genom att öva tacksamhet. Var glad för det du har. Verkligen vara tacksam om allt som du har; människor i ditt liv, jobb, relationer, material etc. Tacksamhet håller ditt hjärta öppet för kärlek.

3
Var vem du egentligen är. För att älska dig själv, du måste sluta älska den person du önskar att du var och älskar den person du verkligen är i stället. Vi kan försöka låtsas vara någon som vi inte, men i slutändan som bara skadar oss och fasaden kan inte stanna upp för evigt. Bara vara den person som du är och lär dig att älska dig själv bara så där.
4
Försök att se tidigare ”materiella” objekt och känslor . Vi vill alla ha ett fint hus, fina saker, någon att dela våra liv med, etc. Hitta din sanna vill objektivt. Har du sugen på makt, en religion, eller helt enkelt ett motiv? Ibland är det lättare att dölja sanningen för dig själv, men räkna ut vad du verkligen vill hjälper dig att känna dig själv bättre och förhoppningsvis hjälpa till att svara på viktiga frågor som du ofta ställa dig själv.
5
Ta saker en dag i taget. Kärlek tar tid, om kärleken är mot dig själv eller andra. Ge dig själv tid, och inte känner ner om du känner vad du försöker göra är att inte gå på det sätt du trodde att det kommer att gå. Tänk på saker som ger dig ner och gör att en lektion och se till att reflex på dessa problem mer i stället för att ignorera.
• Du bör också acceptera framsteg vid varje takt. Stressa inte dig själv att bli något för snabbt och inte förlora tålamodet med dig själv. Det finns ingen anledning att betona över tid, eftersom hela poängen med livet är att förbättra dig själv.

Del 2 av 6: Släpp negativa känslor

1
Lär dig att släppa taget om tidigare händelser . Du förtjänar en fräsch början ! Det finns en massa människor där ute som har haft hårda liv, dåliga Begin / stunder.Stäng inte dig ur sorg, besvikelser eller rädsla för framtida förlöjligande. Erkänn dina känslor, men arbeta för att sätta dem bakom dig. Cherish vad du lärt dig från dina utmaningar, och hur du har förändrats och vuxit från dem. Förlåt dem som har gjort dig orätt.Viktigast dock, förlåta dig själv.
2
Förlåta själv . Inte straffa dig för något du har gjort tidigare. Istället ser misstaget som en lärorik erfarenhet. Säg till dig själv nu: ”Jag förlåter mig själv för _______.” Gå titta i en spegel och säga det högt för dig själv. Titta dig rätt i ögonen och tala om förlåtelse som om du menar det. Har aldrig förnedra eller förlöjliga dig själv. Om du gör, att skratta högt, att inse det var då och det är nu. Varje dag är en ny början. Om du gjorde något du inte är stolt över, besluta att aldrig göra det igen, och vidta åtgärder för att hålla den borta från ditt sinne.
3
Definiera dig själv genom din insats, inte dina prestationer. Fira dina prestationer, men låt gå för det du inte har gjort ännu. Kom ihåg att framgång är inteen destination. Framgång gör framsteg (mot ditt hjärta begär). Acceptera dig själv och andra kommer att följa din bly. Du är inte dina handlingar, utseende eller bank. Du är strävan efter mer, hårt arbete, och beslutsamhet.
4
Sitt framför spegeln produktivt. Tänk i spegeln är någon sätter ner dig. Sedan praxis lugnt säga till henne: ”Jag bryr mig inte,” med ett leende. Öva tills du verkligen tror det. Låt inte någon annan persons bild av perfekt att manifestera dig. Om du tror att du är ganska, kommer personen i spegeln ser ganska. Om du fokuserar på vad andra hatar om dig, det är allt du kommer att se.
• Speglar är din vän i denna process. Att se dig själv som vacker och värd kärlek är oerhört viktigt. Välj en favorit egenskap om dig själv. Titta inte i spegeln och fortsätta att leta efter egenskaper som behöver ”fixering”. Fokusera på det positiva tills du är på en plats där man objektivt kan se dig själv och områden som du har rätt att vill ”fixa”.
5
Sluta säga dåliga saker om dig själv. När du röra dig, och även när du inte gör det, är det lätt att vara din egen värsta mobbare. Fall inte i den fällan. Inte slå dig själv.Livet är tillräckligt bra på att göra det för oss, behöver vi inte lägga till det. Istället säger bra saker om dig själv och uppskattar era egna ansträngningar, medan tänka positivt om olika sätt att förbättra i framtiden. Du bör ha mål: inte misslyckanden.
• Tänk på fem positiva ord som beskriver dig. Försök att inte använda ord som ”söt” och ”trevligt”.
6
Omfamna negativ och förvandla dem till positiva Varje gång du inser en negativ känsla, pausa och känna det. då tackar dig för att känna det, acceptera det. Känslor är inget annat än interna upplevelser som bidrar till vilka vi är. Acceptera problem (negativa saker) som möjligheter (bra saker) i ett annat perspektiv kan ge stora resultat (problemlösning).

Del 3 av 6: Ta hand om dig själv

1
Vårda dig själv. Egenvård är mycket viktigt. Ställ in en tid för att vara själv, bara själv.Gör något som ger dig frid, kärlek och glädje med dig själv. Du kan vårda dig själv fysiskt genom att utöva och konsumera hälsosam mat. Du kan vårda dig själv känslomässigt genom att lyssna på kärlekssånger, måla, eller hjälpa andra i nöd. När du ger dig själv till andra och erbjuda hjälp, får du en gåva av kärlek tillbaka. Du känner dig bra om dig själv eftersom du lever ditt liv med flit. Du kan vårda dig mentalt genom att läsa dina favoritböcker. Du kan vårda dig andligen genom att göra meditation.
2
Behandla dig själv som du behandlar din allra bästa vän. Hur behandlar din allra bästa vän? Brukar du behandla honom / henne med kärlek, vänlighet, förtroende, uppskattning, acceptans och respekt? Om du kan ge det till din vän, varför kan inte du ge det till dig själv? Öva behandla dig själv som du behandlar din allra bästa vän, genom att säga vänliga ord till dig själv. Sluta kalla dig namn. Sluta slå dig själv. Ge dig själv komplimanger. Vet dina gränser, och lyssna djupt efter dina behov. Var alltid snäll och mild mot dig själv.
3
Uttryck dig. Uttryck dig, kanske i en dagbok, eller genom noveller. Du kan också göra kreativa uppgifter, som målning eller musik. Själv uttryck gör att du kan anamma de bästa och värsta delarna av dig själv och komma till en bättre förståelse för vem du är och vad som är viktigt för dig. Du kan behöva för att få känslor, men inte alltid på dina vänner!
4
Föra en dagbok . Skriv om dina erfarenheter, goda och dåliga. När du skriver ner goda erfarenheter, tillåt dig att känna dessa känslor. När du kommer ihåg dåliga erfarenheter, tillåt dig att känna själv medkänsla. Medkänsla är inte självömkan, utan snarare viljan att vara närvarande / acceptera med sin egen smärta och ånger. De flesta upplevde kronisk känslomässig ogiltigförklaring växer upp; vuxna bör inte förvänta att andra ska vara validering, och behöver lära sig att validera sig själva. Medkänsla tillåter oss att vara närvarande med vår smärta så det kan erkännas och släppa taget.
5
Gör vad du älskar. Gör dig lycklig. Vad älskar du att göra? Om du kunde hitta något som du älskar att göra och spendera tid att göra det, kommer du att uppleva kärlek, glädje och lycka i ditt hjärta. Det är då du verkligen kontakt med din autentiska själv. Som ett resultat, du blir gladare och mer kärleksfull.

Del 4 av 6: Skapa kärlek

1
Tro på dig själv. Aldrig oroa sig för någonting du ställa ditt hjärta att göra. Istället tror att dina ansträngningar alltid kommer att ge positiva resultat. Visst, kan du inte få något rätt på första försöket, men du kommer att få det och lyckas till slut och det är det som verkligen är viktigt.
2
Ge dig själv lite kärlek anteckning. Placera positiva uttalanden upp några platser där du kommer att se dem varje dag. ”Jag är vacker.” eller ”Jag har modet att älska.”Skriv anteckningar som påminner dig om det du älskar mest om dig själv. Läs dem högt, varje dag, minst en gång, helst minst tio gånger varje gång du märker en av dem.Klisterlappar är fantastiska för sådana påståenden och mål.
3
Lista dina bästa egenskaper. Gör en lista över de saker du kan älska dig själv. Till exempel lägga saker som du har gjort i en kolumn, att om du såg någon annan göra dem, skulle du älskar dem. Till exempel, om du gjorde i ett spel, skriva ner det, så småningom kan du bygga upp fler fördelar, som hjälper dig att veta varför att älska dig själv (om du är analytisk). I ett andra kolumnen, kommentera mål i vissa de objekt / områden, och hur de kan hjälpa dig i framtida möjligheter.
• När du har din lista sammanställt, står framför din spegel och tänka, ”Wow, vilken fantastisk abs jag har! Oh, my Vad glänsande lås av hår du har!” etc. Tro dig själv när du säger det.

Del 5 av 6: Förbättra dig själv

1
Öva ta emot kärlek. För att verkligen älska är att kunna ta emot den. När någon älskar dig, gör några goda gärningar till dig, säger vänliga ord, ger dig gåvor eller ger dig komplimanger, omfamna den. Tillåt dig själv att känna den kärlek som kommer i din väg. Vet att du är värd kärlek. Det är viktigt att ta emot en gåva av kärlek av andra. Du ger dig själv en chans att lära sig mer om dig själv, och att du är älskvärd. Du ger någon en glädje att ge genom att älska dig. Ett annat viktigt sätt är att öva emot kärlek genom att säga ”jag älskar dig” till dig själv. Låt den kärleken fylla ditt hjärta. Ta emot den kärlek som du ger till dig själv villkorslöst.
2
Öva att säga ”nej”. Det är okej att säga ”nej” till folk när du inte känner för att göra något. Känn dig inte skyldig om det. Inse att du har rätt att göra det. Detta skiljer sig från att göra saker av kärlek. Om du gör saker av kärlek, och ditt hjärta vill göra dem, det är en annan historia. När ditt hjärta inte vill göra det, och du tycker du har att behaga någon, och göra andra glada genom att över förlänga själv.
• Att lära sig att säga ”nej” är en konst. Det kräver övning. Man kan säga ”Tack för att du frågar. Jag är inte beredd att åta sig att göra något just nu. ”Du kan inte göra alla nöjda.
• När du säger ”nej”, kom ihåg att le uppriktigt och säga ”nej” graciöst.
3
Var ihärdig . Arbeta så stadigt som möjligt på att älska och acceptera dig själv precis som du är just nu. En stor del av kärlek är att acceptera en annan ”i befintligt skick”. Detta är inte annorlunda för dig själv-lär dig att älska dig själv ”som är”. Först efter att vi har accepterat oss själva, kan vi tänka på att ändra något mindre än önskvärda egenskaper.
4
Börja arbeta mot hur och vad du vill göra och vara. Gör det med en positiv inställning, genom att arbeta mot dina högre syften och större uppskattning av dina problem, så motivera du att hitta nya och bättre möjligheter. Var entusiastisk och glad (lämpligt).

Del 6 av 6: älska dig själv genom andra

1
Behandla andra med kärlek och respekt . Att föra glädje till andra människors liv kommer att hjälpa dig att hitta glädjen i ditt eget. Dessutom kommer de som du behandlar väl troligen betala tillbaka med samma vänlighet. Så småningom kommer du att börja känna ditt värde genom leenden av tacksamhet. Dock inte bara vara väldigt snäll mot människor så att du kan få kunglig behandling.
2
Skapa goodwill och tacksamhet genom att öva slump gärningar vänlighet .Dela din vara med andra i många sätt. Dela din kunskap på fina sätt, eller göra en liten donation till en behövande person eller ett olyckligt barn.
• Dela möjligheter för dina potentiella lycka genom att dela mål och prestationer med en speciell person eller en grupp. Hjälp en kandidat eller en politisk orsak, eller ett gemensamt projekt. Hjälp på en skola eller kyrka.
3
Vet hur man reagerar på ett sunt sätt. En viktig del av att älska dig själv sticker upp för dig själv. När någon är för dig, måste du säga något och låt dem veta att du inte kommer att stå i det beteendet. Du bör dock inte innebära i gengäld. Du ska aldrig vara elak. På så sätt skapar man samma miljö för andra som ledde dig att inte älska dig själv i första hand.
Tips
• Påminn dig själv att du är värd att älska. Många människor tenderar att bli osäkra om sig själva, när vi i all verklighet är alla människor! Tro alltid på dig själv och vara säker på , optimistisk dig.
• Kom ihåg att du är människa, eftersom vi ibland känner sig som utstötta eller weirdos, men det är bara något som gör dig unik, och att vara människa är att vara ofullkomlig.
• Gör vad du tycker. Gå ut någonstans, kanske med någon. Eller stanna hemma, förbereda dig en trevlig måltid, och slå sig ner med en god bok framför en mysig brasa, en fläkt eller luftkonditionering.
Varningar
• Älska dig själv betyder inte att ta tag alla uppmärksamhet och bli självisk. Det är faktiskt en gyllene förtroende som viskar: ”Jag vet när det är min tid att skina, och jag kan bli osjälviska.”
• Dina problem ger dig möjlighet att utveckla kunskaper, förmågor och din karaktär.
• Lita på vem du är, och bestämma svaren för dig. Ändra inte dig själv på grund av de saker som folk säger.
• Lita på ditt eget omdöme. Allt föreslog, medan det kan fungera för den som lagt det, kanske inte fungerar för dig. Lär dig att lita på dig själv, eftersom det är en stor del av egenkärlek.
• Misery älskar företaget, så att inte hänga-runt olycklig, rynkar pannan och grouchy människor.
• Älska sig själv är inte samma sak som narcissism, vilket är negativt och en stor turn-off till andra som det innebär att placera sig själv framför andra.