DIN INRE LIVSKOMPASS

old-style-gold-compass-on-white-background-1

Vi har alla blivit utrustade med en intern kompass för att navigera komplexiteten i vår fysiska verklighet. Det är den i särklass mest sofistikerade och värdefulla verktyg du kunde ha möjligen att bett om. Från att göra svåra beslut om ett moraliskt dilemma att veta hur man ska behandla andra, din inre kompass pekar mot de mest energieffektiva och effektiva insatser och tillvägagångssättet. Om du Litar på din inre kompass så kommer det oundvikligen att leda dig mot att vara det bästa du kan vara. Så vad och var är denna inre kompass?

Du har alltid haft en inneboende känsla för vad som är rätt eller fel för dig. Känslan berättade för dig om du känner dig tillfreds med en situation eller ej; oavsett om du är på rätt plats eller inte; om du och andra är sanningsenliga eller inte. Kanske kan du komma ihåg hur du som barn skulle ifrågasätta beteenden eller krav i omvärlden som inte verkade vettigt för dig.

Redan innan dess, som nyfödd, var du helt i kontakt med vem du var, hur du kände, och vad du ville ha. Du krävde och förväntade att dina behov och önskemål skulle uppfyllas; och du var också öppen och älska villkorslöst. Du agerade från din inre sanning och väsen, utan att egot var inblandad.

Men över tid så blev du övertygad, liksom de flesta andra för att kunna fungera i den hät världen så behöver du ”följa spelreglerna” och stänga in den inre kompassen-din känslomässiga GPS för att bli accepterad och smälta in . Och sakta men säkert förlorade du kontakten med dina sanna känslor och önskningar och med din inre röst medan ditt ego formade en ny självbild som du ansedde lämplig, funktionell och godtagbar.

Tyvärr, lever vi genom en bild, eller persona, till skillnad från att leva i kontakt med ditt sanna jag och din inre kopass, detta, kan aldrig ge dig lycka och tillfredsställelse, Jag är säker på att du känner till berömda människor som begått självmord. Oavsett hur framgångsrika dom var i den yttre världen, kunde de inte få kontakt med vem de var, på en själsnivå, och finna glädje i livet.

Din kompass leder dig till din själs syfte

Vart man än tittar, kommer du att hitta folk, myndigheter och institutioner som talar om hur du ska leva ditt liv:och hur man beter sig med familj, vänner, partners och kollegor; vad man ska ha, köpa, äta, och hur man ska se se ut och vilka känslor är acceptabla eller inte, vilka du har rätt att uttrycka och dela, och vilka du bör förneka eller undertrycka.Detsamma gäller för dina önskningar, mål och ambitioner.

Det tog mig nästan hela mitt liv för att inse vad jag var här för att göra. Jag var alltför upptagen med att försöka få en ”karriär” bygga ”business” och skaffa ”kompetens” för att fungera och göra mig levande i den yttre världen. Men oavsett hur roligt det var att lära sig och göra alla dessa saker, ingen av dem gav mig den tillfredsställelse och glädje som jag känner nu, att veta vad mitt syfte är och har klarhet om vad jag vill i livet-att hjälpa andra att få klarhet om mitt eget liv ändamål.

Min sanning är att, själen inte bryr sig om ”karriär” eller ”prestationer”; som är en ego sak. Din själ finns bara till för förverkligandet av vem du är och vad du är här för att göra genom uttryck och manifestation av dina djupa önskningar, och med utbyggnaden av medvetandet som detta medför i universum.

Oavsett vad du åstadkommer i livet, vare sig det är stora eller små, offentliga eller privata, om det inte är i linje med vem du i huvudsak är och med ditt livs syfte, kommer det inte att ge dig uppfyllelse.

Anslut med din emotionella Compass

Känslor av glädje och frid brukar betyda att du är på rätt plats vid rätt tidpunkt, gör det som är rätt för dig; denna själ anpassning kommer att visas i din omgivning som underbara välsignelser som bekräftar den med en mystisk och underbar synkronicitet. Å andra sidan, känslor av obehag, av att ”något saknas” att inte hitta din plats, för att vara ”off-center” och konflikter med andra, är indikatorer på att det finns en frånkoppling av din inre kompass.

Denna frånkoppling kan ta formen av ilska, rädsla, skuld, skam och självtvivel. Du kan hitta anledningar av att vara missnöjd med ditt liv, din familj, din partner, din regering, och världen. Sanningen, är den att det är din inre kompass som uppmanar dig att ta en närmare titt på vad du gör och var du är på väg till, och flytta fokus; kanske till och med ta ett språng i tro och börja följa dina drömmar, acceptera och uttrycka hur du känner, vem du är och vad du vill.

Innerst inne vet du vad det är som skulle kunna ge dig glädje och lycka; och din inre kompass försöker kontinuerligt knuffa dig i den riktningen. Sociala villkor kan ha tystat ner den, men är det inte dags att ägna mer uppmärksamhet och ge den en starkare röst? Det första steget är att komma tillbaka i kontakt med dina känslor och lita på att din intuition kommer att visa dig vägen, oavsett vad andra kanske tror, säger, eller gör. Det andra steget är att fråga dig själv, varje ögonblick av varje dag, ”Är detta vad jag verkligen vill göra?” Och ”Vilka känslor inom hindrar mig från att göra det jag verkligen vill?”

Ha modet att vara sig själv

Ingen vet vad du är här för att göra, och hur, bättre än dig själv. Du kom till detta liv med ett syfte, och ställa in de viktigaste riktlinjerna redan innan du föddes, för att uppnå det. Det är de utmaningar du möter i livet som hjälper dig att växa och låter ditt syfte att växa fram. De är din födelseprocess smärtor.

Men det är lätt att bli distraherad av världen och tvivla på dig själv när du förlorar kontakten med din inre kompass. Du kan bli avskräckt och hamna på sidospår, och välja att mata din sociala persona, i stället för att ärligt ta ansvar för dina känslor, för att undvika skuld och fruktan som en inre förändring väcker. Men det kan också vara en liten röst inuti som uttrycker din förskjutning och knuffar dig för att hitta sätt att bli herre över ditt liv.

Är det inte dags att titta inom och ta bort de föreställningar som hindrar dig från att uppnå vad du verkligen kom hit för att vara och göra? Insikt och medvetenhet är din själs rikedom. De är de bästa gåvor som du kan ge dig själv och andra. Är det inte dags att rikta uppmärksamheten på dem och ge upphov till den magnifika varelse du verkligen är? Mycket medvetenhet och hjälpa dig att se dig själv i ett nytt ljus!