Ett av de saker du inte har velat möta är att ditt liv aldrig kommer att motsvara din föreställning om hur du verkligen vill leva. Det har alltid varit och kommer alltid att bli ofullkomligt om du fortsätter att leva som du gör. Sådant är livet. Om du vill vara lycklig lär dig att handskas med livet och acceptera det sådant det är vilket betyder att det ibland motsvarar dina förväntningar och ibland inte gör det. Ibland är livet uselt. Men du behöver för den skull inte känna dej usel själv. Om du ser dej omkring märker du att du alltid HAR NOG för att vara lycklig!

Om du bara FÖREDRAR att allt ska vara annorlunda, kan du glädjas åt livet. Och du kan sätta in all din energi på att förändra det du inte gillar. Men sluta upp med att kräva att det ska vara annorlunda än det är just nu även om du har rätt!

Med andra ord, den som är lycklig lär sig att leva med de dagliga tillkortakommandena i sitt liv. Det handlar om att gilla läget i alla situationer.

När du växer till i medvetenhet och insikt kommer du att upptäcka att allt är perfekt antingen för din utveckling eller för din tillfredsställelse. Genom att du kan känslomässigt acceptera vad som än händer betyder inte att du måste ge upp din känsla av att det som händer är fel! Du bara slutar upp med att göra dej själv olycklig!

Du kan göra en angenäm erfarenhet i ditt liv även om saker och ting inte är sådana som du skulle vilja att de var. Och det börjar inträffa när du lär dej att ”acceptera vad som händer just nu” ”att gilla läget”. Så länge du lever kommer du att vinna något och förlora något. Ditt liv kommer ibland att synas dej fullkomligt och ibland ofullkomligt. Det går upp och ner i livet. Men din uppfattning om livet behöver inte gå upp och ner.

Släpp taget om livet acceptera allt som sker, överlämna dig till ögonblicket, när du slappnar av kommer livet att bli lättare att leva. Släpp också taget om de människor du inte längre behöver i ditt liv. Frigör tankar, känslor och händelser från det förflutna. Förlåt dig själv. Tyck om dig själv. Var tacksam för det som du lärt dig. Det gamla är över nu. Lämna det bakom dig. Frigör det förflutna. Släpp taget om det. Låt det försvinna ur ditt liv. Låt det förintas, suddas bort. Lämna plats för det nya i ditt liv.

Acceptera alla människor, situationer, omständigheter samt händelser som dyker upp. Det betyder att vara medveten om att det här ögonblicket är som det ska vara och är. Det betyder även att acceptera det här ögonblicket precis som det är, inte som du önskar att det vore.

Varför inte tillämpa principen av att ”gilla läget”. Idag ska jag acceptera människor, situationer, omständigheter och händelser så som de dyker upp. Jag kommer att veta att detta ögonblick är som det ska vara, eftersom hela universum är som det ska vara. Jag ska inte kämpa emot hela universum genom att kämpa emot detta ögonblick. Min acceptans är total och fullständig. Jag accepterar saker som de är just nu, inte som jag önskar att de vore.

När jag har accepterat saker som de är, ska jag ta ansvar för min situation och för allt det som sker, som jag ser som problem. Jag vet att ta ansvar betyder att inte klandra någon eller något för min situation och det inkluderar även mig själv. Jag vet också att varje problem är en förklädd möjlighet och min öppenhet för möjligheter ger mig chansen att ta ögonblicket och omforma det till något som är bättre.

”Acceptera vad som händer just nu” kan betyda att lära sig acceptera det ”oacceptabla”. Det handlar om att älska det icke älskvärda. Att lära dej att ta bort fingret från nödsignalen inom dej som gör dej uppskärrad. Tror du verkligen att din överlevnad är hotad genom det som du klamrar dej fast vid eller springer bort från? Det betyder att intala dej att det som ser ut som en katastrof inte är det! Det finns många andra människor som känslomässigt accepterar det som du känner dej olycklig över. Om de kan acceptera det ”oacceptabla”, så kanske du också kan göra det.

Kan du komma till insikt om att det är din strävan och dina krav som gör dej så olycklig! Gör en lista över allting som du inte kunde uthärda förra året och året dessförinnan. En del av det har du nu lärt dej att känslomässigt acceptera. Detta kallas växande utveckling. Du är alltför underbar för att hindra dej själv från att utvecklas.

De flesta problemen i ditt liv kan inte längre lösas effektivt genom primitiva ”fly eller illa fäkta” beteenden. Vanligen hindrar du dej själv från att få ut det mesta av människor och situationer i din omgivning när du svarar med maktgester eller låter din fruktan springa iväg med dej. För att få de mest tillfredställande resultaten kräver de flesta av dina problem mer insikt och ett praktiskt argumenterande kring situationen under någon tid. Försök komma ihåg att det är dina känslostyrda krav som alltid är den egentliga faktiska orsaken till att du är olycklig.

Lyckans konst är att lära sig vara med och att arbeta och samspela med ditt inre sanna jag. Att dra sej undan hjälper inte. Att dundra på som en tio tons lastbil hjälper inte heller. Att känslomässigt acceptera och tålmodigt arbeta med livets situationer kommer att ge dej det mesta som står att få! Kom ihåg att en massa mänskligt lidande orsakas av att sinnet blir kränkt av det som händer. Du behöver inte låta dej påverkas av NÅGONTING genom att känna dig kränkt. Du kan lära dej att förlåta dej själv och andra. Att acceptera och att gilla läget kan betyda att du ser vad du har och slutar se så mycket på vad du inte har.

Du tillåter inte dej själv att glädjas åt vad du har här och nu i ditt liv. Det är löjligt det som du hela tiden gör mot dej själv. Du har så mycket men du tar det för givet. Du gör hela tiden din lycka beroende av vad du inte har eller av att göra dej av med någonting som du har! Har du tillräckligt med luft för att kunna andas, tillräckligt med mat och vatten och skydd mo naturen ? Allting annat som du känslomässigt kräver (och blir olycklig för) är ett neurotiskt spel som ditt sinne spelar med dej. Hur länge till tänker du låta ditt sinne förstöra din lycka?

Närhelst du ger ditt sinne fria tyglar att längta efter vad du inte har, fortsätter du att känna dej olycklig När du inriktar dej på att lägga märke till och uppskatta det vackra du alltid har, finns det inget slut på den lycka du kommer att erfara. Det är ditt eget val hur du styr ditt sinne och ditt liv.

Acceptera vad som än händer just nu. Det betyder inte att du måste gilla det som händer. Det betyder inte att du måste sluta att försöka ändra på det som sker. Det betyder inte att du måste tycka att det som händer är rätt. ”Acceptera det som händer just nu” kan betyda: Du ska sluta att göra dej själv så rädd, så arg, så förnärmad, så bekymrad och så olycklig. Du ska inte föredra att något är annorlunda utan allt är som det ska vara här och nu, du kan inte göra någonting annorlunda än det är just nu, det är bara att acceptera.

Vi kan alltid ändra inriktningen på vårt liv, varje sekund är en ny början och nästa sekund är ännu en ny början. För att skapa en bättre och trevligare tillvaro här och nu, handlar det bland annat om att inte längre tro på gamla brister och begränsningar. Vi behöver också se oss själva som hela perfekta och fullständiga människor. Acceptera att du alltid är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Tro inte på tur, tillfälligheter eller slump. Se det gudomliga i allt du gör. Jordevandringen blir mycket spännande om man ser den på detta sätt.

Ett utryck vi gärna använder och lever efter är, nu skall jag göra det här och det här, så kan jag vila och njuta av dagen i morgon. Njut i dag för du vet inte vad dagen i morgon har att erbjuda dig, vi vet ingenting om morgondagen vi bara tror. Skjut inte njutandet framför dig. Njut i stunden varje dag vad du än gör. Det är omöjligt, kanske du säger. Det är omöjligt i din tankevärld men inte i verkligheten. Bara du kan göra det möjligt. Håll din uppmärksamhet riktad på det som händer i stunden, på det du gör här och nu. Följande övning hjälper dig med just detta. I samma ögonblick som du märker att din uppmärksamhet har glidit iväg kan du styra den tillbaka kroppen, tillbaka till ögonblicket genom att ställa tre frågor till dig själv.

1. Andas jag ? Ta ett medvetet andetag.
2. Är jag avslappnad ? Släpp alla spänningar du märker.
3. Utför jag min uppgift skickligt och villigt ? tillåt dig själv att göra det.

Dessa frågor är vägvisare som visar dig tillbaka till det sanna nuet. Och på så sätt börjar du tillämpa insikt i vardagen. Livet blir enklare allteftersom genom att du tränar din uppmärksamhet. Låt det här ögonblicket bli fokuseringsobjektet för din livslånga meditation, din insikt i vardagen.

Vi lever i en tid då vi mer än någonsin tidigare behöver bryta oss loss från det gamla, invanda, trygga och rutinmässiga. Ett av de största problemen är att vi har svårt att frigöra oss från vårt förflutna. Vi har svårt att låta det förflutna vara och sluta fred med det och förlåta oss själva och andra. Genom detta skapar vi negativiteter inom oss. Vi skapar förödmjukelse, sårade självkänslor, stolthet, grämelse, klander, skuldkänslor, bitterhet, hat och hämnd osv.Att uppnå personlig frihet är att leva i nuet. Vi har bara nuet att leva i.

Sanningen är den att vi inte vet om vi kommer att dö imorgon. Vem vet ? Vi föreställer oss att vi har många år framför oss. Men har vi det ? Det gäller för oss att använda vartenda ögonblick till att vara lycklig och att göra vad vi tycker om att göra. Vi kan lika gärna njuta av livet och leva det liv vi vill leva och vara mig själv. Vi kan lära oss att leva som om var dag var den sista som om det inte fanns någon morgondag, vi kan börja varje dag med att skänka tacksamhet åt livet och åt allt och alla för att vi lever.

Vi kan vara fullständigt öppna för livet och alla människor och situationer som vi möter, det finns inget att vara rädd för. Vi kan behandla de människor vi älskar kärleksfullt eftersom den här dagen kan vara den sista, jag kan dö imorgon, du kan dö imorgon. Vi kan leva hela vårt liv på det här sättet. För att få kontakt med vårt här och nu så handlar det om att stanna upp och göra en paus för att låta nuet sjunka in dvs. vi bör meditera minst 20 minuter två gånger varje dag. Så att vi kan förstå sanningen om det här ögonblicket i livet.

Som en människa med insikt blir man snart klar över viktiga i att börja göra rent och städa bort saker i ens liv. Vi behöver göra en inre såväl som yttre storstädning, och vi behöver på ett annat sätt än tidigare behålla de städade ytorna rena. Den inre rengöringen består i att rensa upp i sin kropp från fysiskt och mentalt skräp. Vi behöver rena våra tankar då negativa tankar alltid leder till negativa ord och handlingar. De negativa attityder och beteenden som härstammar från negativa programmeringar i det förflutna är orenheter i allra högsta grad. Så har vi den yttre städningen. Se dig omkring och titta på alla de ting du har omkring dig och som du inte behöver för något annat än att tillfredsställa din egen längtan efter nostalgi, glorifiering av det förflutna eller rädsla inför framtiden.

Genom tillit till ditt inre kommer du alltid att ha det du behöver idag och i all framtid. Det du inte använt på fyra årstider kommer du troligtvis inte att behöva i framtiden heller. Alla dessa gamla ting har vibrationer från en svunnen tid. Vi går från ”bra” eller ”dåligt” till ”bättre”, och därmed behöver vi släppa all rädsla, glorifiering, nostalgi och romantik och börja leva i nuet. De gamla tingen som inte längre används har vibrationer från det förflutna. Det förflutna är över nu. Det är nuet som räknas.

LEV HÄR OCH NU
Lev en sekund i taget.
Gårdagen kommer aldrig mer igen.
Morgondagen har du inget löfte om.
Den här sekunden är allt du har.
Tiden är din dyrbaraste gåva.
Tid kan aldrig återkallas när den väl är försvunnen.
Tid kan aldrig sparas. Detta ögonblick är den enda tid som existerar.
Genom att säga JA till det som är viktigt i ditt liv och NEJ till det som är oväsentligt rör du dig framåt i riktning mot det du vill uppnå i livet.
Använd din tid på bästa möjliga sätt.
Det är de små dagliga besluten som för dig närmare eller längre från
dina drömmar hur du vill leva, vara och agera i livet.
Du ska handla NU. För det är bara handling
som gör att drömmar blir verklighet.
Vad du gör nu bestämmer vad du blir i nästa ögonblick.
Varje dag är en ny början, ett äventyr att leva.
Precis som en skulptör formar leran eller en målare som med varje penseldrag skapar en bild så skapar du med varje handling du utför ditt eget mästerverk,
Ditt liv. Och gör det NU !!!!